Päivä 2: Hullut polkaisee Hullun Polkasun

MaxTech Hullut polkaisevat Hullun Polkasun 14.7. – 17.7. (GPS-liveseuranta). Haasteen ottivat vastaan Antti-Pekka ja Jukka. Tämä blogi kertoo näiden kahden hullun seikkailusta Äkäslompolosta Altaan ja Jäämerelle uimaan Sampon kanssa.

Päivän etappi Hetta – Kautokeino, n. 80km.

Toinen päivä oli melkein lepopäivä, kun matkaa kertyi vain reilu 80 km, mutta päivään mahtui silti kaikenlaista. Päivän aikana ajettiin ensimmäiselle taukopaikalle 25 km, jonka jälkeen loput matkasta suoraan Kautokeinoon. Matkalle mahtui tällä kertaa myös välinerikkoakin. Illalla saatiin vielä nauttia hyvästä seurasta hieman pilaan menneellä illallisella.


Jukka:

Aloiteltiin päivä pienellä aamusäätämisellä, kun AP:n pyörään piti saada hieman lisää ilmaa edellisen illan renkaiden vaihdon jäljiltä. Renkaita pumpatessa paikalle saapui paikallinen vanhempi setä, joka oli myös ilmaa vailla renkaisiin. Pumppasin toisen renkaan ja loput sai hoitaa Special Biken henkilöstö, olihan meillä sentään vielä koko matka pyöräilyä edessä ja kauheasti haluja päästä jo ajamaan.

Ensimmäiselle taukopaikalle matka oli pääasiassa Hullun letkan ohittelua, kun oltiin alussa jääty kaikista jälkeen. Ensimmäinen taukopaikka oli jo 25 km kohdalla, eikä alun rennohko tahti juuri herättänyt ruokahalua, vaikka välillä yrittikin polkea kovemmalla tempolla. Tarjolla ollut porokeitto maistui silti herkulta.

Pinna poikkiPäivän toisella puoliskolla koettiin hieman ongelmia, kun Antin eturenkaan pinna katkesi. Onneksi kiekko pyöri silti kohtalaisen suorassa, joten jatkettiin matkaa vähän varovaisemmin. Saatiin kiinni meidän edellisen päivän matkakumppani ja jatkettiin yhdessä, minä letkaa vetäen. Viimeiselle kympille letka ehti kasvaa jo 5 hengen mittaiseksi. Hyvä että minun ylimääräisestä energiasta oli jotain hyötyä.

Päivän piristävin asia minulle taisi olla Norjan rajan ylitys, siinä on sitä jotain, kun saa fillarilla ajaa toiseen valtioon. Tästä eteenpäin maisematkin alkoivat muuttua kiinnostavammiksi.

Ilta-ateria taas voidaan lukea unettavimmaksi asiaksi. Etukäteen sovittu illallinen venyi n. 3 tunnin mittaiseksi, kun ruokaa ei saatu toimitettua pöytään asti. Onneksi pöytäseura oli mainiota, ehti siinä rupatella muutaman Hullun kanssa kaikenlaisesta kiinnostavasta.

Antti-Pekka:

Kuten Jukka yllä mainitsikin niin kaluston kanssa oli hieman haasteita, mutta pienen varovaisuuden ja järjen kanssa tultiin itsellekin kohtuu kevyttä vauhtia. Edellisen päivän pienet jomotukset eivät enää matkantekoa haitanneet ja mieli oli virkeä.

HollantilainenTapasimme matkalla myös muita hieman pitempään jo matkaa tehneitä pyöräilijöitä. Yksin matkaa taivaltanut Hollantilainen mies oli päättänyt eläkepäivien kunniaksi lähteä pyörällä matkaan jäämerelle asti. Matka oli kuulemma alkanut kesäkuun kuudes päivä. Suunnitelmana oli pyöräillä jäämeren saavuttamisen jälkeen myös takaisin Hollantiin! Aikaa matkaan oli varattu kolmisen kuukautta. Iso kumarrus! Lisäksi näimme täällä leirintäalueella pariskunnan Sveitsistä asti pyörillä liikkeellä.

Myös itselle pyörällä ajaminen rajan yli oli mielenkiintoinen kokemus ja vain kerran aikaisemmin Norjassa käyneenä voin maata varsinkin maisemien puolesta suositella! Ja huomenna on kuulemma parempaa luvassa!

Polkasun aikana järjestämme myös kisoja, joista voit voittaa MaxTech juomapullon. Kisoista tiedotamme facebook sivuillamme.


KautokeinoMajoitusDSC_4540DSC_4547