Etusivu / Työajanseuranta / Sairauspoissaolot ja poissaoloilmoitus
 

Sairauspoissaolot ja poissaoloilmoitus

Työnantajan velvollisuuksiin kuuluu työntekijöidensä terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden ylläpito. Tähän lukeutuu myös sairauspoissaolojen seuranta, jonka tulisi toimia hyvässä harmoniassa terveysasemien ja työterveyshuollon kanssa sairaustapauksien tai poissaolojen ilmetessä.

Maxtech auttaa

Maxtech:n työajanseurantajärjestelmä pitää sisällään myös poissaoloilmoitukset. Lue lisää työajanseurannasta.

Ei pakollinen paha, vaan reilua toimintaa

Sairauspoissaolot ja niiden ilmoitusten hoitaminen on tärkeä osa työkyvyn tukemista ja johtamista, jotka määrittelevät organisaation sisällä yhteiset pelisäännöt siitä, miten poissaoloja seurataan ja miten niistä ilmoitetaan.

Poissaoloilmoituksen tekemisen tulisi olla sujuvaa ilman, että asiaa tarvitsee selvitellä jatkuvasti esimerkiksi puhelimitse – varsinkin, jos yrityksessä on satoja tai jopa tuhansia työntekijöitä, joista kymmeniä saattaa olla samanaikaisesti poissa töistä syystä tai toisesta.

Sairauspoissaloja on mahdotonta ennakoida, jonka vuoksi yrityksen käytössä on hyvä olla järjestelmä, johon poissaolojen relevantti dokumentaatio voidaan kirjata jo siitä syystä, että työntekijä ei mahdollisesti pysty tavoittamaan hetkellisesti esimiestään.

Poissaoloilmoitus ei välttämättä koske pelkästään työntekijän henkilökohtaista terveyttä; syynä voivat olla esimerkiksi lapsen tai muun perheenjäsenen sairastuminen, oman vaikutusvallan ulkopuolella olevat, luonnolliset matkustusesteet jne.

Poissaoloilmoituksen tullessa työvuorolistoista vastaavien tulisi kyetä heti löytämään korvaaja. Tarkka sairauspoissaolojen seuranta auttaa työnantajaa myös toimimaan esimerkiksi Kelan ja muiden relevanttien tahojen kanssa pitkään kestävien sairauksien kohdalla, joihin viitataan mm. työterveyshuoltolaissa.

Toteuta sairauspoissaolojen seuranta Maxtechin avulla!

Maxtechin työnhallintajärjestelmän ominaisuudet kattavat sairauspoissaolojen seurannan sekä poissaoloilmoituksen tekemisen:

  • Rekisteröi sairauspoissaolot tarkasti turvaan pilvipalvelimelle, josta tiedot ovat aina tarvittaessa saatavilla nettiyhteydellä.
  • Anna työntekijöille tehokas ja helppo tapa ilmoittaa poissaoloista ja ole jatkuvasti tilanteen tasalla tarjolla olevasta työvoimasta.
  • Yhdistä data saumattomasti muihin järjestelmän ominaisuuksiin koskien esim. palkanlaskua, dokumentointia virastoja varten jne.

Nämä ovat kuitenkin vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta järjestelmässä, jolla voidaan toteuttaa lisäksi mm. työvuorosuunnittelu, työajanseuranta, etätöiden hallinta, raportointi ja ylipäätään kaikki yrityksen toimintaan olennaisesti liittyvät hallinta-askareet. Tarjoamme myös alakohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat optimoimaan organisaationne toimintaa entuudestaan.

Mikäli etsitte kaikenkattavaa toiminnanohjausjärjestelmää ja haluaisitte kuulla enemmän ratkaisuistamme, niin ottakaa meihin yhteyttä ja sovitaan ilmainen esittely, johon voidaan halutessanne pyytää paikalle koko tiiminne!

Varaa maksuton järjestelmän esittely

Kerro tarpeenne ja asiantuntijamme esittelee järjestelmän oleelliset ominaisuudet sinulle tai koko tiimillenne.

Varaa esittely