Etusivu / Työajanseuranta / Tuntiseuranta
 

Tuntiseuranta

Tuntiseuranta, tai työajanseuranta, on lakisääteinen velvollisuus, jota jokaisen yrityksen tulee noudattaa. Tuntiseurannan tulisi olla mahdollisimman helppoa ja selkeää, jotta työntekijän ja työnantajan välillä ei synny väärinkäsityksiä.

Yleisimpiä kysymyksiä tuntiseurannasta:

Onko tuntiseuranta lakisääteistä?

– Kyllä. Suomen työaikalaki velvoittaa työanantajan työajanseurantaan ja työaikakirjanpitoon kaikkien työntekijöiden kohdalla.
 
Kenen vastuulla tuntiseuranta on?

– Tuntiseuranta on työnantajan vastuulla. Työsopimukset ilmoittavat usein, että työajan kirjaaminen tapahtuu työntekijän toimesta, mutta työnantajan täytyy tarjota siihen keinot.
 
Millaisia keinoja tuntiseurantaan on?

– Kellokortit, täytettävät tuntilaput, elektroniset leimausjärjestelmät sekä digitaaliset tietokone- ja mobiilisovellukset.
 
Miten kallista tuntiseuranta on?

Katso työajanseurantajärjestelmän hinnasto.

 

 

Tärkeimmät syyt tuntiseurannalle:

– Sekä työnantaja, että työntekijä pystyvät varmistamaan, että palkka on maksettu oikein

– Työnantaja pystyy todistamaan, että he eivät ylityöllistä henkilöstöään työaikalain vastaisesti

Työajanseuranta

Maxtech työajanseuranta soveltuu kaikille toimialoille ja kaiken kokoisille yrityksille. Liikkuvan työn seuranta, liukuvat työaja, poissaolot ja lomat on huomioitu suoraan työaikakirjapidossa, palkka-aineistoissa ja raporteissa.

Tutustu tarkemmin Maxtechin työajanseurantaan >>

Tarkka tuntiseuranta hyödyttää kaikkia

Tuntiseurannan tarkoituksena on suojella työsuhteen molempia osapuolia. Sen toteuttamistavoista on ollut monenlaisia iteraatioita, joista tutuimmat lienevät tänä päivänä edelleen yleiset kellokortti- ja aikaleimausjärjestelmät. Työajanlaskenta on kuitenkin kehittynyt eteenpäin isoin harppauksin vuosien kuluessa, sillä yritysmaailma pyrkii jatkuvasti kehittämään tehokkaampia tapoja toteuttaa niiden sisäiset rutiiniaskareet.

Työtuntien laskentaan voi kulua huomattava määrä aikaa ja resursseja etenkin isommissa yrityksissä, sillä palkkoja laskiessa työnkulkua pitää seurata, leimaukset tulee tarkistaa ja edelleen hyväksyttää palkanlaskennan kautta. Muista yrityksen projektinhallintaohjelmista erillään olevat leimausjärjestelmät alkavat olla nykypäivänä kustannustehottomia, sillä uudemmat digitaaliset järjestelmät voivat kattaa paljon laajemmin kaikkia yrityksen työnkulunseurannan sisältäviä toimintoja aina budjetoinnista, resurssienhallinnasta ja aikatauluttamisesta itse tuntiseurantaan.

 

Vapauta yrityksen resursseja oikeilla työkaluvalinoilla

Tuntiseuranta vaatii tarkkuutta, sillä henkilöstö tekee töitä kentällä, toimistossa ja kasvavissa määrin myös etänä – puhumattakaan eri palkkaustavoista, kun osa tekee töitä firmalle kokonaistyöaikasopimuksella, osa tuntisopimuksella ja jotkut taas freelancereina tai urakoitsijoina.

Maxtech:n työajanseurantajärjestelmä mahdollistaa tarkan tuntiseurannan, joka parantaa yrityksen resurssienhallintaa, parantaa tehokkuutta ja tuo läpinäkyvyyttä palkanlaskentaan. Järjestelmä tarjoaa monikäyttöisiä työkaluja monenlaiseen projektinhallinnan ja työnkulunseurannan haasteisiin, joilla voidaan toteuttaa esimerkiksi palkanlaskenta, etätyön hallinta, raportointi, liukuvan työn seuranta sekä sairas- ja vuosilomien hallinta.

Yrityksen koolla tai henkilöstön määrällä ei ole merkitystä, sillä Maxtech:n järjestelmä skaalautuu jokaisen yrityksen käyttötarpeisiin alasta huolimatta.

Haluaisitko kuulla lisää järjestelmästämme?

Maxtechin työajanseurantajärjestelmä on suunniteltu Suomen lait ja suomalaisten yritysten tarpeet huomioiden. Haluatteko siirtyä sujuvampaan ja helpompaan työajanseurantaan? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja sovitaan maksuton esittely.

Varaa esittely