Maxtech auttaa

Maxtechin työajanseurantajärjestelmä pitää sisällään myös poissaoloilmoitukset. Lue lisää työajanseurannasta.

Ei pakollinen paha, vaan reilua toimintaa

Sairauspoissaolot ja niiden ilmoitusten hoitaminen on tärkeä osa työkyvyn tukemista ja johtamista. Ne määrittelevät organisaation sisällä yhteiset pelisäännöt siitä, miten poissaoloja seurataan ja miten niistä ilmoitetaan.

Poissaoloilmoituksen tekemisen tulisi olla sujuvaa ilman, että asiaa tarvitsee selvitellä jatkuvasti esimerkiksi puhelimitse – varsinkin, jos yrityksessä on satoja tai jopa tuhansia työntekijöitä, joista kymmeniä saattaa olla samanaikaisesti poissa töistä syystä tai toisesta.

Sairauspoissaloja on mahdotonta ennakoida. Siksi yrityksen käytössä on hyvä olla järjestelmä, johon poissaolojen relevantti dokumentaatio voidaan kirjata jo siitä syystä, ettei työntekijä mahdollisesti pysty hetkellisesti tavoittamaan esimiestään.

Poissaoloilmoitus ei välttämättä koske pelkästään työntekijän henkilökohtaista terveyttä. Syynä voivat olla esimerkiksi lapsen tai muun perheenjäsenen sairastuminen sekä oman vaikutusvallan ulkopuolella olevat, luonnolliset matkustusesteet.

Poissaoloilmoituksen tullessa työvuorolistoista vastaavien tulisi kyetä heti löytämään korvaaja. Tarkka sairauspoissaolojen seuranta auttaa työnantajaa myös toimimaan esimerkiksi Kelan ja muiden relevanttien tahojen kanssa pitkään kestävien sairauksien kohdalla, joihin viitataan muun muassa työterveyshuoltolaissa.

Toteuta sairauspoissaolojen seuranta Maxtechin avulla

Maxtechin työnhallintajärjestelmän ominaisuudet kattavat sairauspoissaolojen seurannan sekä poissaoloilmoituksen tekemisen.

  • Rekisteröi sairauspoissaolot tarkasti turvaan pilvipalvelimelle, josta tiedot ovat aina tarvittaessa saatavilla nettiyhteydellä.
  • Anna työntekijöille tehokas ja helppo tapa ilmoittaa poissaoloista ja ole jatkuvasti tilanteen tasalla tarjolla olevasta työvoimasta.
  • Yhdistä data saumattomasti muihin järjestelmän ominaisuuksiin koskien esimerkiksi palkanlaskua, dokumentointia virastoja varten ja niin edelleen.

 

Nämä ovat vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta järjestelmässä, jolla voidaan toteuttaa lisäksi mm. työvuorosuunnittelu, työajanseuranta, etätöiden hallinta, raportointi ja ylipäätään kaikki yrityksen toimintaan olennaisesti liittyvät hallintatoimet. Tarjoamme myös alakohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat optimoimaan organisaationne toimintaa entuudestaan.

Mikäli etsitte kaikenkattavaa toiminnanohjausjärjestelmää ja haluaisitte kuulla enemmän ratkaisuistamme, ottakaa yhteyttä ja sovitaan ilmainen esittely, johon voidaan halutessanne pyytää paikalle koko tiiminne!