Etusivu / Työvuorosuunnittelu / Työvuorosuunnitelma
 

Työvuorosuunnitelma

Sujuvan ja vakaan työvuorosuunnitelman luonti ei ole aina itsestäänselvyys. Työvuorosuunnittelu on haastavaa, kun huomioitavana on muun muassa sairaspoissaolot, työvuorotoiveet, loma-ajat, työvoiman vajaus tai ylitarjonta, työtuntirajat. Kaikki nämä asiat tulee ottaa huomioon työvuorosuunnitelmaa tehdessä.

Tämän lisäksi työntekijöitä ei voi sijoittaa sokeasti työvuoroihin, vaan on otettava huomioon myös työntekijöiden taitotaso ja kyvykkyys, jotta työvuorot sujuisivat ongelmitta. Yksi vuoro ei voi olla esimerkiksi täynnä pari viikkoa aikaisemmin talossa aloittaneita ja seuraava vuoro kaikkia talon tavat tuntevia pitkän linjan työntekijöitä.

Yllättävät tilanteet voivat aiheuttaa todella ikäviä tilanteita työnkulun kannalta – varsinkin, jos alkuperäinen työvuorosuunnitelma on balansoitu heikosti. Siksi työvuorolistoja tehdessä käytössä tulisi olla selkeät ja helppokäyttöiset työvuorosuunnittelun työkalut, joiden avulla vuorolistojen teko onnistuu aikaa sekä resursseja säästäen, ja jonka avulla työvuorojen muokkaaminen onnistuu yllättävissäkin tilanteissa lennosta.

Miten sujuva työvuorosuunnitelma tulisi toteuttaa?

1. Tunne työntekijäsi. Työntekijöiden kyvyt ja mieltymykset on hyvä olla tiedossa, että työvuorot voidaan jakaa tavalla, joka takaa jatkuvat tehokkaan ja optimaalisen työnkulun.

2. Henkilöstö voi osallistua työvuorosuunnitelman tekoon. Vuoroja on hankala saada toimimaan, jos työntekijöiden ääni ei ole kuultavissa.

3. Julkaise listat johdonmukaisesti. Työvuorosuunnitelman julkaisu tulisi tapahtua tasaisin väliajoin ja sen tulisi vaatia minimimäärän muutoksia sen jälkeen, jotta työntekijät voivat jo ennakkoon suunnitella vapaa-aikansa listojen ympärille.

4. Työmäärien tulee olla tasapainossa. Paras työvuorosuunnitelma on reilu kaikkia työntekijöitä kohtaan, tietysti toiveet huomioiden.

Työvuorosuunnittelu

Maxtech:n työvuorosuunnittelujärjestelmä soveltuu kaikille aloille yrityksen koosta riippumatta. Tee visuaalisella suunnittelutyökalulla työstä järjestelmällisempää ja helpompaa koko organisaation työntekijöille.

Tutustu tarkemmin Maxtech:n työvuorosuunnittelujärjestelmään >>

Maxtech tarjoaa parhaan ratkaisun työvuorosuunnitelman tekemiseen

Maxtech:n työvuorosuunnittelujärjestelmä tarjoaa yrityksille lukuisia etuja, läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta tasapainoisien työvuorosuunnitelmien luontiin:

  • Esimiehet käyttävät vähemmän resursseja työvuorolistojen tekemiseen
  • Ei enää epämääräisiä tiedostoja, paperilistoja tai Excel-taulukoiden hallintaa
  • Työvuorolistat ovat helposti saatavilla kaikilla laitteilla
  • Selkeät visuaaliset ja helposti saatavilla olevat työvuorolistat vähentävät erehdyksiä ja läpinäkyvyys parantaa työmotivaatiota sekä tehokkuutta
  • Työvuorosuunnitelmat ovat yhteensopivia järjestelmän oman tuntiseurannan kanssa, joka huomioi myös TES-tulkinnat.

 

Työvuorosuunnittelujärjestelmä on myös yhteensopiva muiden Maxtechin työhallintapalvelujen kanssa.

Anna meidän helpottaa työvuorojesi suunnittelua!

Maxtech:n työvuorosuunnittelun ratkaisut nopeuttavat ja selkeyttävät työarjen askareita huomattavasti. Tämä näkyy käytännössä parantuneena resurssienhallintana ja työnkulkuna. Palvelumme tarjoavat työvuorosuunnittelun ja työnhallinnan lisäksi suomalaisten yritysten tarpeet huomioiden kehitetyn työajanseurantajärjestelmän.

Jos olet kiinnostunut Maxtech:n työtä tehostavista ratkaisuista, jätä meille yhteydenottopyyntö ja sovitaan palvelujemme maksuttomasta esittelystä.

Varaa esittely