Paikantava kalustonseuranta ja automaattinen ajopäiväkirja tuovat tehokkuutta

29.11.2019

Paikantava kalustonseuranta ja automaattinen ajopäiväkirja tuovat tehokkuutta

VRJ Group on 350 henkeä työllistävä ja monipuolisia rakentamisen palveluja tarjoava yritys. Yrityksellä on runsaasti eri kokoluokan ajoneuvoja ja työkoneita, jotka ovat lähes aina liikkeellä eri työmailla. VRJ Länsi-Suomi, joka vastaa konsernin rakennushankkeista Tampereen alueella, tehosti merkittävästi toimintaansa, kun se alkoi hyödyntää Maxtechin paikantavaa kalustonseurantaratkaisua ja automaattista ajopäiväkirjapalvelua.

 

Kalustonseurantaratkaisu tuo turvaa ja tehokkuutta

Rakennustyössä tarvitaan monenlaista kalustoa. Usein rakennustöiden veloitusperuste on niissä käytettyjen koneiden käyttöaika ja lähes aina niiden tuntikirjanpitoa tehdäänkin tarkasti. Täysin manuaalinen tuntiseuranta on kuitenkin työlästä ja saattaa aiheuttaa virheitä.

VRJ Länsi-Suomi halusi tehostaa omaa kalustonhallintaa ja ajoneuvoseurantaa ja etsi ratkaisua, joka automatisoisi hankalan manuaalisen työn. Luotettavaksi ja asiantuntevaksi kumppaniksi löytyi kilpailutuksen jälkeen Maxtech, joka oli kehittänyt ratkaisun, joka mahdollistaa ajoneuvojen ja kaluston reaaliaikaisen paikantamisen havainnollisen käyttöliittymän kautta.

”Meille on tärkeää tietää missä kalustomme on. Palvelusta on ollut hyötyä myös kalustovarkaustapauksissa. Samoin joskus korvausvaatimustapauksissa on ollut hyvä päästä selvittämään, kuka tiettyä konetta ajoi ja milloin”, kertoo VRJ Länsi-Suomen varatoimitusjohtaja Henrik Bos.

 

Automaattinen ajopäiväkirja säästää aikaa ja vaivaa

Automaattinen ajopäiväkirja on ratkaisu, jonka avulla päästään eroon perinteisestä ajojen manuaalisesta kirjaamisesta. Ajon alkaessa kuljettajan tehtävänä on vain valita työ- ja yksityisajon tai vaihtoehtoisesti työluokan väliltä nappia painamalla. Tämän jälkeen laite hoitaa loput kirjaamalla automaattisesti GPS-paikkatietojen perusteella tarkat ajoreitit sekä ajat suoraan järjestelmään.

Järjestelmän kautta voidaan vaivattomasti tulostaa sekä verottajan että työnantajan vaatimusten mukainen ajopäiväkirja ja valmiit matkalaskut. Ajotiedot voidaan viedä myös muihin järjestelmiin ja tallentaa valmiina PDF- tai Excel-tiedostoina omalle koneelle.

”Maxtechin automaattinen ajopäiväkirja on erinomainen palvelu, jolla voimme seurata ja pitää erillään työ- ja siviiliajot”, sanoo Henrik Bos.

 

Helppo ja nopea käyttöönotto

Ajopäiväkirjalaitteen asennus on erittäin yksinkertaista eikä ratkaisun käyttö vaadi ohjelmistoasennuksia tai käsin tehtävää tiedonsiirtoa. Kaikkiin ajotietoihin päästään käsiksi helppokäyttöisen ja suojatun käyttöliittymän kautta. Ajotietoja voidaan lisätä ja muokata myös jälkikäteen halutulla tavalla.

”Kaikkia ajoneuvojamme ja koko kalustoamme voidaan nyt seurata kätevästi kartalta reaaliaikaisesti. Maxtechin kalustonseurantaratkaisu on kustannustehokas ja ennen kaikkea helppo ja nopea ottaa käyttöön”, sanoo Henrik Bos ja jatkaa, ” Voimme seurata kaikkia kalustoamme jatkuvasti toimistomme näytöltä.”

 

Konkreettisia hyötyjä nyt ja tulevaisuudessa

VRJ Länsi-Suomi on käyttänyt Maxtechin palveluita jo usean vuoden ajan. Käytännön kokemukset ja tulokset ovat olleet erinomaisia ja hyödyt koko yrityksen liiketoimintaan konkreettisia.

”Paikantava kalustonseuranta ja automaattinen ajopäiväkirja ovat tuottaneet ainutlaatuista tehokkuutta. Turhat työvaiheet ovat poistuneet ja olemme koko ajan kartalla siitä, missä kalustomme on ja miten niitä työajoihin käytetään”, summaa VRJ Länsi-Suomen varatoimitusjohtaja Henrik Bos.

Lataa pdf